O nas

Kampanjo “I Choose Europe” vodijo organizacije civilne družbe, ki so pripravljene okrepiti javno udeležbo mladih pred in po evropskih volitvah 2019 ter jih spodbuditi k glasovanju. S tem želimo oblikovalcem in javnosti poslati močno sporočilo, da evropska mladina ni le pasivno občinstvo, ampak vse večja družbena in politična sila.

Pred majem 2019 bodo mladi aktivisti, ki se usposabljajo v okviru projekta, organizirali vrsto razprav in javnih dogodkov, namenjenih ozaveščanju o evropskih volitvah, ter trenutnim in prihodnjim odločevalcem poslali jasno sporočilo, da so glasovi mladih pomembni.

Po volitvah bo druga faza kampanje temeljila na ustvarjenem zagonu, da bodo mladi in mladinske organizacije sposobni sodelovati pri prihodnosti Evrope z lokalnimi in evropskimi odločevalci.

Projekt koordinirajo mladi evropski federalisti skupaj z 11 nacionalnimi oddelki in naslednjimi partnerji: Animafac, Assembly of European Regions, Balkans Beyond BordersCenter for Intercultural DialogueDYPALL NetworkEurope4YouthEuropean Educational Exchanges – Youth for Understanding, in the Union of European Federalists.