За нас

Кампањата “I Choose Europe” ја водат граѓански организации кои се подготвени да го зајакнат учеството на јавноста на младите пред и по Европските избори 2019 и да ги охрабрат да гласаат. Со постигнување на ова, ние сакаме да испратиме силна порака до носителите на одлуки и јавноста дека европската младина не е само пасивна публика, туку растечка социјална и политичка сила.

Пред мај 2019 година, млади активисти обучени како дел од проектот ќе организираат серија дебати и јавни настани со цел да ја подигнат свеста за европските избори и да испратат јасна порака до сегашните и идните носители на одлуки дека гласот на младите им е важен.

По изборите, втората фаза од кампањата ќе се заснова врз креираниот моментум за да се обезбеди дека младите луѓе и младинските организации се способни да работат за иднината на Европа со локални и европски носители на одлуки.

Проектот е координиран од Млади европски федералисти, заедно со 11 национални секции и следниве партнери: Аnimafac, Balkans Beyond BordersCenter for Intercultural DialogueDYPALL NetworkEurope4YouthEuropean Educational Exchanges – Youth for Understanding, и the Union of European Federalists.